Thursday, August 30, 2012

Stalin reloaded

Nu e zi de in care sa nu deschid ziarele romanesti si sa nu ma infior. De fiecare data totul incepe cu invariabilul breaking news sau bomba de presa si sfarseste prin a fi din nou o mare mizerie, un atac comandat, sau o analiza partinitoare, iar toate astea se intampla indiferent de ce parte a gardului privesti.
Dar mai presus de toate astea, cel mai dureros este sa vad incrancenarea cu care oamenii expun sau apara opiniile. Peste noapte stalinismul s-a reinventat in mare masura in USL-ism, si intr-o oarecare masura in Basism. Dictonul "Daca nu esti cu noi, esti impotriva noastra" a devenit extrem de actual, dar a si fost adaugit cu "iar daca nu esti cu noi esti prost".
    Nu e nici un secret ca in tot razboiul asta am fost si sunt de partea lui Basescu, si am facut asta pentru doua motive. Uno , nu cred ca cei care incearca miscarea asta de schimbare au vreun pic de credibilitate morala, Due, uneltele si scuzele folosite de ei, nu au nimic de-a face cu ideea de democratie si cu ce stat de drept.
Oricum ceea ce m-a socat este ca oameni pe care i-am crezut prieteni, nu au gasit nimic mai bun de facut decat sa ma insulte si sa ma convinga ca sunt prost. Pacat ca am ajuns acolo incat sa punem ideile politice mai presus de prietenii si de bun simt. Pacat ca nu intelegem dupa 20 de ani de libertate, ca ideea de baza a democratiei este ca ai dreptul la o opinie, fara ca nimeni sa te persecute, jigneasca sau pedepseasca pentru asta. Pentru cei care nu au inteles asta, imi este mila de voi, si va spun ca prostii sunteti voi, iar istoria ne arata ca o sa vina vremea cand o sa platiti si cand veti ajunge unde va e locul, la groapa de gunoi.

2 comments:

  1. Mai Tudor, te a marcat comentariul lui nenea, dar sunt perfect de acord cu tine, fiecare are dreptul la opinie, ea trebuie respectata indiferent daca suntem de acord sau nu. Cat despre prietenii, stii cum e, nu esti acolo sa imparti mamaliga atunci painea ta e mai dulce si fata ta e din ce in ce mai difuza in mintea oamenilor. Laurentiu

    ReplyDelete
  2. Ai totala dreptate in ceea ce priveste fata si mamaliga, oricum individul nu era neaparat un prieten bun, poate fi trecut oricand la cunostinte, dar ceea ce ma socheaza este rautatea asta generalizata din Romania. Cand citesc comentarille la cate un articol dintr-un ziar, jignirile si violenta limbajului, incepe sa-mi fie teama ca in curand o sa aud de oameni omorati pe strada din cauza "politicii"
    Merci pentru comment

    ReplyDelete