Friday, July 6, 2012

Politica si bananele

Stiu ca sunt subiectiv, si probabil ca e normal sa fim cu totii asa, dar atunci cand imi sunt confirmate parerile subiective asa cum sunt ele, ma incearca deobicei o satisfactie profunda. Nu stiu cum se face, dar in ultimele zile, cu toate ca mi se confirma (din nou), mai toate parerile legate de Romania si de romani in mai mare sau mai mica majoritate, sunt foarte departe de satisfactie.
Urmaresc cu interes evenimentele police, sau mai bine zis circul polictic din tara si ma socheaza sa vad cum dictatura este intampinata cu aplauze si urale.
Nu pot sa cred faptul ca dupa 20 de ani de democratie, ne lasam prostiti atat de usor de perdeaua de fum lansata de o parte a clasei police cu suportul plutocratiei care controleaza media.
Cred ca trebuie sa fie greu de inteles pentru majoritatea lumii ca miza nu este nici pe departe Basescu, ci este controlul total al legii. 
In doua saptamani  sub pretextul suspendarii lui Basescu, a fost modificata insasi baza sistemului legislativ romanesc. Au transformat curtea constitutionala intr-o gluma, o ascultam cand ne convine, iar cand nu sanatate si la gara. Au schimbat avocatul poporului, sefii camerelor parlamentului, au emis o gramada de ordonante de urgenta. Au trecut monitorul oficial in subordinea lor, astfel incat sa poata sa grabeasca sau intarzie aplicare legilor dupa bunul plac. Dar cel mai grav este ca au modificat legea referendumului peste noapte. Ce urmeaza? schimbarea legii electorale, in asa fel incat sa poata fi alesi numai ei si oamenii lor. Iar probabil urmatorul pas e constitutia, incat o sa ne trezim peste noapte cu voiculescu pe post de regent, sau cine stie, psd-ul partid unic.
Probabil ca suna simplist si alarmist, dar nu este posibil ca peste noapte sa ne trezim cu niste indivizi de moralitate cel putin indoielnica, pe post de port-stindard al democratiei romanesti.
Nu poti sa-i ceri unui hot dovedit (plagiatule e tot hotie) sa fie aparatorul legii in Romania. Nu poti sa ceri unui demagog cu un dicurs de badaran ,  lipsit de substanta, si care a instigat la dezordine sociala (vezi apelurile din iarna trecuta la rasturnarea prin forta a guvernului ) sa devina peste noapte factorul de echilibru al politicii romanesti .  Nu pot sa-l vad pe voiculescu facand pe tatucul natiunii, preocupat peste noapte de binele pensionarilor dupa toate masinatiunile mai mult sau mai putin dovedite in care a jucat rolul de papusar sef. Nu pot sa-l vad pe vantu facand pe primadona si pe nastase pozand drept martir. Filmul asta l-am mai vazut si ii stiu si finalul. A nu se intelege ca sunt un mare fan Basescu, dar nu pot sa accept ideea ca putem inlocui un rau cu un altul, in speranta ca lucrurile se vor schimba.
Cat despre romanul de rand, reteta e usoara, ii spui zilnic ca Basescu e de vina si ca daca el nu si-a mai vandut apartamentul sau pamantul cu milioanele pe care le astepta si nu poate sa-si plateasca cele 7 credite cu buletinul este din cauza ca Basescu e dictator, ca a vandut flota iar fiesa are casa de noua sute de milioane de euro in Paris (cu banii aia iti faci bloc de 45 de etaje in Chicago).
In concluzie, suntem pe drumul cel bun,  este cald, politica romaneasca aduce din ce in ce mai mult cu cea a unei tari africane, mai asteptam plantatiile de banani si tabloul e complet.

No comments:

Post a Comment